-
تحولی در وردپرس با انتشار نسخه 4.8
-
به اشتراک گذاری اینترنت بین چند کامپیوتر یا شبکه
-
همگام سازی آیفون با ویندوز 10 از طریق بلوتوث
-
4 نرم افزار اندروید برای مدیریت وای فای
-
آموزش بازیابی پسورد اینستاگرام
-
توضیحاتی در مورد رزولوشن یا وضوح صفحه نمایش
-
افزایش فضای خالی هارد در ویندوز 10
-
آموزش قابلیت Live در اینستاگرام
دیکشنری پشتو به دری و بالعکس
نرم افزار آموزش زبان پشتو
دانلود 9 براش حاشیه گل و بوته برای فتوشاپ
کشف یک گنج ۱۰ ملیون دلاری از مقر داعش
آموزش تغییر پس زمینه صفحه ورود ویندوز 7
آموزش زبان انگلیسی pdf همراه با گرامر
دانلود 36 براش درخت برای فتوشاپ
حذف علامت شورتکات از روی فایل ها و فولدر های ویندوز
دانلود 15 براش ذرات با کیفیت بالا برای فتوشاپ
دانلود 10 براش قاب و حاشیه اسلیمی
ایالات متحده طی 3 هفته گذشته حداقل 10 عملیات را که شامل کماندوهای این کشور و حملات هوایی میشود، بر مواضع داعش در افغانستان راهاندازی کردند که نشان دهنده گسترش عملیات نظامی امریکا علیه این گروه تروریستی، فراتر از عراق و سوریه میباشد.
نیویورکتایمز گزارش داد: این عملیات پس از تصمیم جدید «باراک اوباما» و اعطای اختیارات بیشتر به نیروهای نظامی امریکا جهت حمله بر شبهنظامیان داعش در افغانستان، انجام میشوند.دولت اوباما در حال برنامهریزی مبارزه علیه این سازمان تروریستی در مناطقی است که گروههای جدیدی در شرقمیانه و آفریقا به آن پیوستهاند.
بسیاری از این حملات نیروهای امریکایی در منطقهی «توره بوره» ولایت ننگرهار انجام شدهاند. توره بوره یک منطقه بسیار کوهستانی برای نیروهای خارجی است که در قسمت شرقی افغانستان و در نزدیکی سرحد پاکستان قرار دارد.
در جریان حمله ایتلاف به رهبری امریکا در سال 2001، «اسامه بن لادن» و دیگر شورشیهای ارشد این گروه در همین منطقه پناه گرفته بودند و در نهایت از آنجا به پاکستان فرار کردند.
فرماندهان امریکایی در افغانستان گفتهاند که حدود 90 تا 100 شورشی داعش در نتیجه عملیاتهای اخیر نیروهای امریکایی کشته شدهاند. مقامات اطلاعاتی تخمین میزنند که تقریباً 1000 جنگجوی داعش در ولایت ننگرهار و چندین هزار تن دیگر در نقاط دیگر این کشور حضور دارند.
اما حتی جنرالهایی که این مأموریتها را رهبری میکنند، اعتراف میکنند که یک سازمان تروریستی میتواند در اسرع وقت، با عسکر گیری جدید جای جنگجویان کشته شده را پر کند.
«اشتون کارتر» وزیر دفاع امریکا هفته گذشته گفت: «ما در حال حاضر از قواعد جنگی خوبی برخوردار هستیم و این قواعد به ما اجازه میدهد تا اقدامات لازم را انجام بدهیم.»
هر چند اوباما پایان مأموریت جنگی امریکا در عراق و افغانستان را اعلام کرده بود، اما این عملیاتها بخشی از نبردهای نیروهای امریکایی علیه داعش در شرق میانه و آفریقا است.
ایالات متحده در عراق حدود 3700 نیرو دارد که این نیروها آموزگاران نظامی، مشاوران و کماندوها را نیز شامل میشوند.
کارتر گفته است که ایالات متحده و متحدینش به دنبال اقدامات بیشتری هستند و از دیگر کشورها و چند کشور عربی، خواسته است تا با پیکار نظامی ایتلاف به رهبری امریکا بیشتر همکاری کنند.
در ادامه این گزارش آمده است: مقامات کاخ سفید در حال طراحی یک برنامه جدید برای مبارزه با داعش در لیبی هستند. این برنامه گرفتاری نظامی و دیپلماتیک ایالات متحده را در جبهه دیگری علیه داعش عمیقتر میسازد.
این گزارش میافزاید: براساس اظهارات مقامات امریکایی، ایالات متحده و متحدینش پروازهای اطلاعاتی را در این کشور افزایش میدهند و حتی برای انجام حملات هوایی و اعزام کماندوهای چریکی آماده میشوند.
نیروهای ویژه عملیاتی با گروههای مختلف لیبیایی در چندین ماه گذشته دیدار کردهاند تا این گروهها را در واکنشها و عکسالعملهای ممکن داعش یاری برسانند.
فرماندهان امریکایی و دیگر متحدین کاخ سفید نگران هستند که قرار گرفتن نیروهای امنیتی افغانستان در برابر مجموعهای از جنگجویان طالبان، شبکه حقانی و داعش این نیروها را ضعیف ساخته و مانع پیشرفت آنها برای پیشبرد جنگ به تنهایی شود.
ایالات متحده 9800 نیروی نظامی در افغانستان دارد. هرچند این تعداد قرار است تا پایان دوران اوباما در جنوری، 5500 تن کاهش پیدا کند، اما مقامات کاخ سفید و نظامی امریکا بهصورت محرمانهای از تصمیم تازه رییس جمهور و کُندسازی روند خروج این نیروها در اخیر امسال، سخن میزنند.
سناتور «جان مککین» رییس کمیته خدمات نیروهای مسلح مشرانو جرگه امریکا «نیکلسون»کاندید مورد نظر اوباما برای فرماندهی بینالمللی افغانستان، پرسید که آیا به نظر وی اوضاع امنیتی افغانستان ن به جای پیشرفت و بهتر شدن خراب شده است؟
نیکلسون که سابقه چندین مأموریت در افغانستان را دارد، در پاسخ به این پرسش گفت: بله من با ارزیابی شما موفق هستم.
وی افزود: طالبان در مقابل نیروهای امنیتی افغانستانی شدیدتر از حدی که ما پیشبینی میکردیم جنگیدهاند و دیگر اینکه ظهور داعش در افغانستان برای ما غیرقابل پیشبینی بود.
نیکلسون چه تصمیمی در مورد افغانستان میگیرد؟
جنرال نیکلسون گفت اگر مورد تأیید مشرانو جرگه قرار بگیرد، در 90 روز نخست 2 مأموریت اصلی در افغانستان ــ مبارزه با تروریزم، مشورتدهی و کمک به نیروهای افغانستانی ــ را قبل از پیشنهاداتش در مورد سطح حضور نیروها در افغانستان، تجدید نظر خواهد کرد.
جنرال «جان کمپبل» قومندان کنونی نیروهای بینالمللی در افغانستان قرار است در هفته جاری ارزیابیهای خود را در کنگره امریکا بیان کند و انتظار میرود که وی نیز از تهدید فزاینده داعش سخن بگوید.
براساس قواعد تازهای که از کاخ سفید به پنتاگون فرستاده شدهاند، نیروهای نظامی باید نشان بدهند که اهداف تعریفشدهشان در افغانستان، جنگجویان داعش را نیز شامل میشوند. پیش از این، اهداف اینچنینی تنها در صورتی از جانب نیروهای امریکایی هدف قرار میگرفت که روابط محکمی با القاعده داشتند.
این نیروها، قبل از این نیز میتوانستند داعش را در شرایط دفاع از خودشان، مورد هدف قرار بدهند. اما قواعد جدید، معیار عملیاتها بر مواضع این گروه شورشی را پایینتر آورده است.تفاوتهای بسیاری میان داعش در افغانستان و عراق و سوریه وجود دارند.
در افغانستان، اکثریت این شورشیان قبلاً بخشی از طالبان یا شبکه حقانی را تشکیل میدادند و در حال حاضر بسیاری از آنها خودشان را اعضای داعش میخوانند. درحالی که سران این گروه در عراق و سوریه، اکثراً از همان کشورها هستند و شمار زیادی از جنگجویان آن، از کشورهای شرق میانه و اروپا هستند.
غنی نگران افزایش قدرت داعش شده است
نیویورکتایمز نوشت: براساس گفتههای مقامات ارشد امریکایی، «اشرف غنی» از افزایش قدرت داعش نگران شده و بهخاطر تلاشهای اخیر علیه این گروه، از مقامات امریکایی سپاسگذاری کرده است.
داعش همزمان با ظهور و گسترش فعالیتهایش در افغانستان با طالبان نیز جنگیده است و هر 2 گروه بهخاطر نفوذ و دسترسی به منابع مالی دشمن هم یکدیگر هستند.
«ویلسون شافنر» سخنگوی نیروهای امریکایی طی یک مصاحبه تلیفونی روز یکشنبه گفت: «آنها تلاش دارند تا کنترول پوستههای محلی، راههای تجارت مواد مخدر، و جریان تجارت کالاهای غیرقانونی را به دست بگیرند».
گذشته از ظهور داعش در افغانستان، به نظر میرسد که دشمن دیرینه دیگری نیز در این کشور دوباره سر برآورده است.
نیویورکتایمز نوشت: در ماه اکتبر کماندوهای افغانستانی و امریکایی با پشتیبانی هوایی نیروهای امریکایی در یک پایگاه آموزشی القاعده در جنوب افغانستان عملیاتی را راهاندازی کردند که بر اساس اظهارات مقامات نظامی یکی از کلانترین پایگاههای القاعده بوده است.